اهل بیت پیامبر(ص) محور مشترک وحدت در جهان اسلام 

همایش حج و اهل بیت (ع) محور وحدت امت اسلامی عصرامروز باحضور نماینده ولی فقیه در امورحج و زیارت و شماری از شخصیتهای اهل تشیع و تسنن درمکه مکرمه برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، دراین همایش حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر درسخنانی با تاکید بر وحدت بین مسلمین در شعار و عمل گفت: محور اصلی وحدت بین مسلمانان توحید، قرآن کریم، پیامبراکرم (ص) واهل بیت هستند. وی با تشریح جایگاه رفیع این ذخایر معنوی و نقاط مشترک اعتقادی میان مذاهب اسلامی اظهارداشت: اگر مسلمانان برهمین نقاط مشترک تکیه و اختلافات جزئی را رها کنند، وحدت مورد نظر محقق خواهد شد. نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به ویژگی فرهنگ دین اسلام مبنی بر توجه کردن به مشترکات چه درعقیده و چه در زندگی افزود: باتوجه به آیه " قُلْ یَا أَهْلَ الْکِتَابِ تَعَالَوْا إِلَى کَلِمَةٍ سَوَاءٍ بَیْنَنَا وَبَیْنَکُمْ" درمی یابیم که پیروان ادیان الهی ومذاهب باید با تکیه بر اشتراکات عقیدتی و دینی بایکدیگر گفتگو و فعالیت کنند.


وی با اشاره به موضوع علاقه به اهل بیت (ع) در بین شیعیان واهل سنت گفت: علاقه وعشق ویژه اهل سنت به اهل بیت پیامبر(ٌص) درسخنان و کتابهای آنها ملموس است و این موضوع فقط مختص کشورهای اسلامی نیست. امیرالحاج ایران با بیان مشاهدات خود درمسافرتهای خارجی گفت: درهمه سفرها دیدم که عشق به اهل بیت همراه با عشق به رسول خدا(ص) است و در آفریقا نیز طریقه ها محور اصلی فعالیت هایشان و اظهار ارادت و عشق به اهل بیت عصمت و طهارت (س) است.


آقای قاضی عسکر افزود: طرح مسائلی که جنبه عقیدتی و یا تاریخی دارد را نمی توان با تعصب آمیخته کرد زیرا بدون نتیجه است.  امیرالحاج ایران روش چگونگی حل این مسائل را به قرآن ارجاع داد که می فرماید: فبشرعباد الذینَ یَستمعونَ القول فَیتبِعوُنَ اَحسَنَه، اینکه همه گفته ها را بشنوند و بهترین را انتخاب کنند، آزاداندیشی دراسلام به مردم قدرت انتخاب و اختیار می دهد تا بدون جدال و نبرد درباره سرنوشت خودشان تصمیم بگیرند.


نماینده ولی فقیه در امورحج و زیارت، حاکم شدن گفتگوی منطقی بدون تعصب درجامعه را، نتیجه بخش خواند وافزود: در این صورت است که هرکس باید فردای قیامت متناسب با انتخاب و براساس عقیده خودش پاسخگوی اعمالش باشد.


وی با اشاره به مقایسه روایات اهل تشیع و تسنن درکتاب های موجود گفت: با مطالعه این کتب درمی یابیم که دربسیاری از حوزه ها همان حدیث موجود درکتب اهل تشیع در روایات اهل تسنن هم ذکرشده وموارد اختلافی بسیارناچیز است لذا باید از این ذخایر ارزشمند بهره بگیریم و پایه های وحدت را درجامعه تقویت کنیم.


حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر درپایان اظهار امیدواری کرد بینش دینی مردم درهمه کشورهای اسلامی چنان ارتقاء پیدا کند که ملتها بتوانند از این ظرفیت بزرگ وحدت استفاده کنند.
پیش از سخنان نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت ، مولوی عبدالحمید امام جمعه زاهدان در سخنانی اسلام را آخرین دین و بالاترین عزت و شرف برای مسلمانان خواند و گفت: حج اصلی ترین محور وحدت است چراکه همه مسلمانان با زبان و گرایش های مختلف در این سرزمین جمع می شوند و گرد کعبه طواف می کنند.


وی اختلافات میان اهل سنت و شیعیان را اندک و نقاط اشتراک را فراوان دانست و افزود: یکی از مشترکات ما وجود اهل بیت(ع) است که همه ما به آنها محبت و ارادت داریم . مولوی عبدالحمید لزوم شناخت شیعه و سنی از اعتقادات یکدیگر را یادآور شد وافزود: نمی گوییم اختلاف نداریم اما باوجود اشتراکات فروان چرا باید اختلافات را بزرگ کنیم. امام جمعه زاهدان همچنین بالابردن  آستانه تحمل طرفین برای رسیدن به نتیجه را مهم خواند وگفت: باید برای حفظ منافع جهان اسلام آستانه تحمل را بالا ببریم. مولوی عبدالحمید درپایان از نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به عنوان مدیری توانمند یاد و از ایشان قدردانی کرد.


در ادامه این همایش حجت الاسلام والمسلمین احمدعابدی استاد حوزه و دانشگاه، مولوی عبدالرحمان امام جمعه چابهار، مولوی اسحاق مدنی عضو شورای استفتائات اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری و خانم دکتر خزعلی استاد حوزه و دانشگاه در سخنانی بر وحدت بین همه مسلمین و پرداختن به نقاط مشترک برای رسیدن به نتیجه مطلوب تاکیدکردند.